Hamroun a deschis scorul pentru roş-albaştri în minutul 10, iar pentru "câinii roşii" a egalat fostul stelist Erik Bicfalvi, în minutul 81.

Obligaţi de declaraţiile războinice de dinaintea derby-ului, Mircea Rednic şi Laurenţiu Reghecampf au trimis cele mai ofensive echipe în episodul cu numărul 162 în toate competiţiile al duelului dintre echipele cu cele mai multe trofee din România, iar rezultatul s-a văzut imediat. După doar câteva minute, Marica a încercat o execuţie spectaculoasă, dar nu a reuşit să trimită din foarfecă. Defensiva gazdelor a cedat după 10 minute, la o acţiune frumoasă a Stelei. Stanciu i-a pasat excelent lui Hamroun, care l-a învins pe Cerniauskas.

Replica dinamoviştilor a venit imediat - Niţă a blocat un şut al lui Kortzorg, iar Varela a scos de pe linia porţii la execuţia lui Rotariu. Goalkeeper-ul lui Dinamo a deviat în bară şutul lui Chipciu. Bicfalvi a încercat să egaleze, însă a tras puţin pe lângă. Scăpat singur, Essombe nu l-a putut învinge nici el pe Niţă. Portarul Stelei a fost atent şi la şutul lui Palic din minutul 26.

Marica s-a accidentat când a tras puţin pe lângă poarta alb-roşiilor. Atacantul stelist a cerut schimbare şi Muniru a intrat în locul său. După doar câteva secunde, ghanezul a şutat periculos, dar Cerniauskas a fost la post. Repriza a doua a început mai bine pentru Dinamo - Batin a tras puţin pe lângă poartă, iar Bicfalvi a nimerit bara. Tot el a executat perfect o lovitură liberă, dar Niţă a prins una din cele mai bune zile din carieră. Egalarea avea să vin, însă, tot din partea lui Bicfalvi. Fostul mijlocaş al Stelei a punctat cu o lovitură de cap, de lângă Papp (81).

Nervii jucătorilor au cedat pe final. Filip a luat roşu direct după o altercaţie cu Hamroun, iar stelistul a luat două cartonaşe galbene la acea fază. Steaua putea să plece cu toate cele 3 puncte din Ştefan cel Mare, dar Cerniauskas a intervenit excelent în faţa lui Tade, la cea mai mare ocazie a francezului, în al şaselea minut de prelungiri!

Remiza din derby de România este rezultatul perfect pentru liderul Astra, care are 4 puncte peste Dinamo şi 6 peste Steaua.