Catalanii au deschis scorul după o greşeală de începator a lui Juan Carlos. Goalkeeperul madrilen a scăpat mingea chiar în fata lui Rakitic, care a marcat pentru 1-0 (min 22).

Un minut mai târziu, Messi a înscris golul de 2-0 după o combinaţie cu Neymar. DiegoLlorente a complicat şi mai mult misiunea gazdelor. A intrat violent la Rakitic şi a văzut roşu direct în minutul 42.

Barcelona şi-a continuat recitalul şi în partea secundă, când Messi a majorat diferenţa după ce Luis Suarez a trimis în bară (min 54). Cu un om mai puţin, Rayo a redus din diferenţă trei minute mai târziu prin Manucho, care a înscris cu o lovitură de cap de pe linia porţii (min 57).

Madrilenii au rămas în nouă după intervenţia în careu a lui Iturra, însă Barcelona nu şi-a marit avantajul din penalty. Şutul lui Suarez a fost blocat de Juan Carlos (min 68).

A marcat în schimb Messi pentru un nou hat-trick în minutul 72. Argentinianul a ajuns la 19 goluri în campionat în acest sezon şi e la egalitate cu Benzema pe locul trei al clasamentului golgeterilor.

Arda Turan a inchis tabela cu patru minute înainte de final cu primul său gol pentruBarcelona. Turcul a marcat cu capul din centrarea lui Jeremy Mathieu. (min 86).

Pentru Barcelona a fost a 11-a victorie consecutivă în faţa lui Rayo. Catalanii au marcat 50 de goluri în acest timp şi au primit doar 5. Succesul de la Madrid a ajutat-o peBarcelona să ajungă la 35 de partide consecutive fără înfrângere, record în fotbalul spaniol. Catalanii au îmbunătăţit recordul rivalilor de la Real Madrid care data din sezonul 1988-1989.

În aceste 35 de partide Barcelona a înregistrat 29 de victorii şi 6 remize. Formaţia pregătită de Luis Enrique a marcat 107 goluri şi a primit doar 20.