Marina Tauber, preşedintele forului şi fost căpitan al echipei a declarat că Vdovenco a părăsit competiţia de anul trecut fără a o anunţa.

A fost luată decizia de a nu o include în lot în acest an, luând în consideraţie faptul că, anul trecut, ea a părăsit locul desfăşurării turneului fără permisiunea mea, în calitate de căpitan al echipei. Eu personal am rugat-o să nu plece, fiindcă eu un i-am permis asta şi cred, desigur, că asta este o încălcare disciplinară. Mai mult de atât, au fost încălcate şi acum normele etice de către sportivă. Ea a început să dea o sumedenie de interviuri, deşi nu era luată o decizie oficială de către Federaţia Moldovenească de Tenis.

De partea cealaltă, mama Anastasiei Vdovenco spune că fiica sa era bolnavă şi astfel nu a încălcat disciplina.

Anul trecut, la Fed Cup, fiica mea s-a îmbolnăvit. În prezenţa căpitanului echipei, doamna Tauber şi a medicului sportiv al echipei, acest caz a fost înregistrat. Ea nu a încălcat în acest fel nimic, deoarece oficial era bolnavă. Eu, în conversaţie cu Marina Tauber,am primit acordul pentru revenirea fiicei mele în ţară.

Preşedintele Federaţiei de Tenis, menţionează însă că Vdovenco nu trebuia să plece acasă.

Mai mult de atât, Anastasia nu era în situaţia în care trebuia să părăsească ţara şi să zboare cu două curse, ceea ce consider că a fost un risc considerabil pentru sănătatea ei.

Din componenţa lotului Moldovei de Fed Cup din acest an, fac parte 4 jucătoare. Este vorba despre Daniela Ciobanu, Iulia Helbet, Alexandra Zaicenco şi Vitalia Stamat.

Marina Tauber, consideră că Moldova va avea o evoluţie frumoasă în frunte cu aceste tenismene.

Eu cred că echipa aceasta are toate şansele de a evolua, foarte şi foarte bine şi să ne aducă rezultatul pe care noi toţi îl aşteptăm de mult.

Selecţionata feminină de tenis a Moldovei va evolua, în perioada 11-16 aprilie, în Muntenegru, pentru obţinerea calificării în grupa a 2-a a zonei euro-africane.