Pe 30 aprilie, românul va urca în ring chiar în capitala Statelor Unite, la Washington, pe „DC Arena”, cu o capacitate de 10.000 de locuri, unde îl va înfrunta pe campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, Badou Jack.

Gălăţeanul a mai boxat de două ori în SUA în 2004, în al doilea său an de când a trecut la profesionişti. Aflat pe atunci la începutul carierei, Bute a întâlnit doi americani, pe care i-a învins înainte de limită. Tot un american va întâlni şi de această dată. Deşi e suedez de origine, Badou Jack e şi cetăţean american şi e stabilit de 5 ani în Las Vegas, unde e coleg cu românul Ronald Gavril la clubul marelui Floyd Mayweather. Bute a mai fost în discuţii cu Badou Jack şi anul trecut, însă negocierile au picat. Cei doi au acelaşi manager, Al Haymon, cel mai influent om din boxul mondial, care manageriază, în prezent, peste 100 de pugilişti.

În vârstă de 32 de ani, Badou Jack este deţinătorul celei mai vechi şi prestigioase centuri din box, WBC, pe care şi-o va apăra pentru a doua oară. În ultimul meci, l-a învins pe George Groves, în septembrie anul trecut. La profesionişti, Jack are 20 de victorii, dintre care 12 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere.

În aceeaşi gală va boxa şi ultimul adversar al lui Bute, James De Gale, care îşi va apăra centura mondială IBF la categoria supermijlocie în faţa lui Rogelio Medina. Învingătorii celor două meciuri vor boxa ulterior într-un meci pentru unificarea centurilor.

În urmă cu 5 luni, Bute a încercat să-şi recupereze centura IBF în faţa celui mai bun pugilist al lumii la categoria supermijlocie, James DeGale, însă a pierdut la limită, în urma unui meci spectaculos, în care mulţi specialişti l-au văzut învingător pe român.

Ajuns la 36 de ani, Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani şi jumătate şi şi-a apărat centura IBF cu succes de 9 ori. Gălăţeanul are 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi 3 înfrângeri. Dacă va reuşi victoria pe 30 aprilie, Bute va fi singurul român care a deţinut centuri mondiale în două versiuni.