Simona a jucat în semifinale la Miami, în sezonul trecut, iar dacă va reuşi să o învingă pe Watson ar putea avea un potenţial sfert de finală cu Agnieszka Radwanska, a treia favorită a întrecerii, care joacă, de la aceeaşi oră, pe arena principală, cu Timea Bacsinszky. Pentru Simona ar fi primul meci cu o favorită în acest an la turneul din Florida, până acum ea neîntâlnind un cap de serie.

Cu Watson, care are 23 de ani, Simona a jucat de două ori până acum şi de fiecare dată a învins-o pe britanică. La US Open, în 2013, a fost 4-6, 6-4, 6-2, iar un an mai târziu la Roland Garros, 6-2, 6-4.

E interesant faptul că cele două jucătoare au un stil asemănător de joc, cu Watson fiind o versiune cu mai puţină forţă în lovituri şi eficienţă mai slabă a Simonei Halep. Britanica aleargă la fel de mult şi returnează aproape tot, dar nu are acurateţea loviturilor româncei.

Beneficiară a unui wild card, Watson a eliminat-o în turul al doilea pe a 20-a favorită, americanca Sloane Stephens, iar în turul trei pe Yannina Wickmayer, din Belgia. Simona vine după o victorie concludentă, 6-4, 6-1, cu Julia Goerges.

Tot pe terenul 1 vor evolua luni şi celelalte două românce ajunse în "optimi": Monica Niculescu va juca în a treia partidă (în jurul orei 21:00) cu Johanna Konta, iar Irina Begu în cea de-a cincea (nu mai devreme de 00:00), împotriva lui Madison Keys.