Românca, locul 5 WTA, s-a impus în două seturi, scor 6-3, 7-5, după o oră şi 24 de minute de joc, şi o înfrunta în faza următoare pe Julia Goerges (Germania, 66 WTA), care a învins-o cu 3-6, 6-1, 6-4 pe australianca Samantha Stosur.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de două ori până acum, fiecare dintre ele având câte o victorie. Ultimul duel a avut loc la Madrid, în 2014, când Halep s-a impus cu 6-2, 6-0.

Meciul cu Daria Kasatkina a început cum nu se poate mai bine pentru constănţeancă. Halep a câştigat primele 10 puncte ale confruntării şi s-a desprins rapid la 2-0, dar nu şi-a putut păstra avantajul break-ului reuşit încă din start. S-a mers cap la cap până la 3-3, apoi a cincea jucătoare a lumii a legat trei game-uri consecutive (două dintre ele contra serviciului) şi a închis primul set în ceva mai mult de o jumătate de oră.

În actul secund, Simona a reuşit din nou să câştige rapid pe serviciul adversarei şi a condus cu 4-1 şi 5-2, dar Kasatkina nu a renunţat şi a egalat, făcând break-ul în game-ul în care Halep servea pentru meci. Rusoaica nu a mai avut, însă, puterea de a trimite setul al doilea la tie-break şi a terminat meciul cedându-şi serviciul la 0.

Simona Halep a comis 33 de erori neforţate, faţă de cele 41 ale adversarei sale, şi a avut de peste două ori mai multe lovituri câştigătoare decât rusoaica (24-10). Românca a servit singurul as al întâlnirii şi a terminat meciul cu o singură dublă greşeală (Kasatkina a avut trei).

La Miami, Halep va evolua şi în proba de dublu, unde face pereche cu Daniela Hantuchova (Slovacia).