Astfel, în minutul 14 al meciului, partida va fi oprită pentru un minut de reculegere în memoria lui Cruyff. La naţionala Olandei şi la Ajax, acesta a jucat cu numărul 14 pe tricou.

Cum a ajuns Cruyff să joace cu acest număr pe spate? Înaintea unui derby dintre Ajax şi PSV, din 1970, Gerrie Muhren, unul dintre colegii lui Cruyff, nu îşi găsea tricoul cu numărul 7, aşa că Johan i-a oferit tricoul său, cu numărul 9.

La întâmplare, Cruyff şi-a ales un alt tricou, cu numărul 14, pe care l-a purtat apoi mereu, din superstiţie, după ce Ajax a învins-o pe PSV în acel meci, scor 1-0.

"Decesul lui Cruyff este un eveniment cu adevărat teribil, o mare pierdere pentru fotbalul olandez. Meciul cu Franţa se va desfăşura aşa cum a fost planificat, însă atmosfera va fi una cu totul diferită faţă de un meci obişnuit. Partida va fi un tribut adus lui Cruyff", a spus Bert van Oostveen, unul dintre oficialii Federaţiei.

  • Olanda - Franţa, vineri, de la ora 21:45.
Fostul jucător de geniu al lui Ajax Amsterdam, al Barcelonei şi al naţionalei Olandei fusese diagnosticat cu cancer pulmonar pe 22 octombrie 2015.
  • 33 de goluri a marcat Cruyff pentru naţionala Olandei, în 48 de meciuri