Concursul a avut drept scop selectarea candidaţilor în lotul reprezentativ în vederea participării la Campionatul European U18, programat în luna iulie în Finlanda.
 
"Numărul impunător de participanţi confirmă interesul sporit de care se bucură luptele în chimonouri în rândul elevilor din oraşele şi raioanele republicii", a remarcat la festivitatea de inaugurare Victor Zubcu, Ministru al Tineretului si Sportului. Rămâne ca acest record numeric să se materializeze în performanţe pe arena internaţională de concurs. Un start promiţător a luat în cadrul întrecerilor deţinătorul Cupei Moldovei printre copii la categoria 50 kilograme Bogdan Jizdan, care a debutat în campionatul naţional de cadeţi la categoria de 60 de kilograme. 
 
Colegiul de arbitri i-a desemnat pe principalii pretendenţi în lotul naţional de judo pentru europenele din Finlanda: Adrian Costru, 55 kg, Victor Sterpu, 66 kg, Eugen Matveiciuc, 73 kg. Dan Beţivu, 81 kg. În turneul feminin s-a remarcat, în special, Dumitriţa Olievschi, categoria 57 kilograme.