Informaţia a fost furnizată de englezii de la BBC, care anunţă că în cazul unei alerte teroriste unele meciuri de la Euro 2016 s-ar putea disputa fără spectatori în tribune. 

Conform presei britanice, UEFA a elaborat deja un plan de urgenţă, iar alte variante ce vor fi luate în calcul sunt amânarea partidelor sau schimbarea locului de desfăşurare al lor, bineînţeles în funcţie de situaţie.

"În cazul în care vor exista probleme de securitate la Euro 2016, se va juca fără fani în tribune. E posibil ca meciurile să fie amânate sau jucate mai târziu. Momentan nu există însă semne ale unei ameninţări teroriste" a declarat directorul turneului, Martin Kallen.

Anunţul făcut de Kallen vine ca urmare a atacurilor teroriste din finalul lui 2015. Atunci, mai mulţi indivizi au încercat să pătrundă pe Stade de France şi să detoneze explozibil în timpul partidei amicale dintre Franţa şi Germania.

Deşi sinucigaşii au fost blocaţi şi nu au reuşit să pătrundă pe stadion, exploziile s-au auzit în interiorul arenei astfel că după finalul partidei cele două echipe au rămas la stadion peste noapte. În total, peste 130 de oameni au decedat la Paris în acea noapte, ca urmare a mai multor atacuri teroriste.

Stade de France va găzdui primul meci al competiţiei din această vară. Franţa şiRomânia se vor întâlni în meciul de deschidere de la Euro 2016. Cele două formaţii fac parte din grupa A, alături de Elveţia şi Albania. Tot pe Stade de France va avea loc şi finala competiţiei.