"Gândurile noastre sunt alături de victime. Fotbalul este irelevant azi. Antrenament anulat", a anunţat Federaţia Belgiană de Fotbal (KBVB), pe contul său de Twitter.

Belgia, care este lider în clasamentul FIFA, are programat un meci amical cu Portugalia, pe 29 martie, pe Stade Roi Baudoui din Bruxelles, unde trebuia să se desfăşoare şi antrenamentul de marţi.

Nu este exclus ca partida împotriva lusitanilor să fie anulată. De altfel, federaţia portugheză a anunţat, prin intermediul unui comunicat oficial, că oficialii săi se află în contact cu omologii belgieni şi că cele două părţi discută pe marginea acestui scenariu.

În luna noiembrie a anului trecut, un meci amical între echipele Belgiei şi Spaniei a fost anulat după atacul terorist de la Paris.

Se presupune că exploziile de marţi de la Bruxelles au origine teroristă, iar Belgia a ridicat nivelul de alertă teroristă la patru, ceea ce presupune o ameninţare "serioasă şi iminentă", precizează DPA.

Cel puţin 21 de persoane au murit în exploziile care s-au produs marţi, la Bruxelles, pe aeroportul Zaventem şi în cel puţin o staţie de metrou din cartierul european, potrivit unui bilanţ provizoriu anunţat de pompieri, relatează AFP.