„Eu am auzit explozia la telefon, chiar vorbeam cu ea. M-a sunat că predase maşina pe care a închiriat-o. Au fost două explozii una după alta. Am auzit ţipete. Ea a fost preluată de cei de la security. Mai mulţi au fost băgaţi într-o încăpere, apoi au fost scoşi pe pistă. E panică mare. Sânge pe jos, tavanul a căzut pe pasageri. Stau acolo, nimeni nu le spune nimic. Văd maşini de poliţie, ambulanţe, se aud tot felul de ţipete pe acolo. E bine că a scăpat.

Ea alerga, cădea plafonul în spatele ei. Mi-a spus că prima bombă a fost aproape de farmacie. Bombele au fost pe zona centrală, la cafenea şi la farmacie. Nu se trecuse de zona de securitate. Era zona de primire, unde nu sunt standarde de securitate foarte drastice. Poţi să intri, să-ţi cumperi ceva. Fata mea nici nu a apucat să-şi depună bagajul. Două explozii au fost în zona centrală, una după alta. Şi-a lăsat bagajele şi a luat-o la fugă, în timp ce alerga a prins-o unul de la security, de la Sky, şi a îndrumat-o spre ieşire”, a declarat Mircea Rednic la Digi24.

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite în cele două explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, au anunţat pompierii belgieni citaţi de presa locală.

Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.

Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.