Didier Deschamps nu l-a convocat pe Karim Benzema, dar nici pe Mathieu Valbuena, cei doi fiind protagoniştii unui scandal de şantaj anul trecut şi şansele lor de a ajunge la EURO sunt minime.

Lipsesc din lotul Franţei pentru disputele amicale cu Olanda şi Rusia (29 martie) şi Schneiderlin, de la Manchester United, Mangala, de la City, şi Lacazette, de la Lyon, urmând să fie testaţi mai mulţi jucători cu puţine selecţii până acum.

Noutatea absolută este N’Golo Kante, 24 de ani, de la Leicester, fără vreo selecţie până acum la naţională. Alături de el vor juca împotriva Olandei Anthony Martial, 20 de ani, de la United, şi Kingsley Coman, 19 ani, de la Bayern, ultimul cu doar două selecţii până acum.

Albania, calificată în premieră la un turneul final continental, va juca sâmbătă, de la ora 18:30, cu Austria.

Antrenorul Gianni De Biasi l-a lăsat în afara lotului pe puştiul de 19 ani Rey Manaj, de la Inter, dar l-a convocat pe Milot Rashica, 19 ani, debutant, autor a 7 goluri în acest sezon pentru Vitesse, în Olanda.

Selecţionerul campioanei europene en-titre, Vicente del Bosque, a vorbit, în presa spaniolă, despre meciul amical pe care Spania îl va disputa contra României, duminică, 27 martie, pe Cluj Arena. Antrenorul de 65 de ani a anunţat că lista jucătorilor convocaţi pentru meciurile amicale cu Italia (24 martie) şi România (27 martie) este aproape aceeaşi cu care va aborda şi Campionatul European din Franţa.

”Vom anunţa lista convocaţilor pentru meciurile amicale cu Italia şi România şi vom căuta jucătorii care, nu zic că sunt aceiaşi care vor merge, în mod sigur, la Europene, dar va fi foarte apropiată de lista celor care ne vor reprezenta la turneul final”, a spus Del Bosque, în faţa jurnaliştilor, într-o conferinţă de presă prilejuită de primirea unei distincţii în Valladolid.

În acest sens, Del Bosque a reiterat că medicii naţionalei spaniole sunt permanent ”în contact” cu atacantul Diego Costa, a cărui accidentare ”pare să nu fie foarte gravă”. ”Vom vedea dacă va putea veni. Joacă foarte bine la echipa sa şi este un om de bază”, a mai spus selecţionerul La Roja.

Despre goalkeeper-ul David De Gea, care a făcut un meci bun în poarta lui Manchester United, în partida cu Liverpool, din manşa tur a ”optimilor” UEL, Del Bosque susţine că ”are suficient timp să decidă portarul titular”. ”Mereu am zis că vom conta pe el şi ne bucurăm ca toţi cei care vor fi convocaţi să fie în condiţii fizice excelente. Cu Liverpool a făcut un meci bun”, a spus Del Bosque.

Moldova va disputa amicale cu Malta şi Andorra.