CSM va juca meciul tur pe teren propriu, în perioada 1-3 aprilie, dar nu poate evolua în Sala Polivalentă, acolo unde a disputat toate meciurile din acest sezon de Champions League, cu excepţia întâlnirii cu Savehof, din prima fază a grupelor.

Sala Polivalentă este închiriată pentru un alt eveniment sportiv, Dance Masters 2016, după cum scrie ProSport. În aceste condiţii, CSM Bucureşti nu are cum să evolueze, în mod normal, în Capitală, deoarece Sala Rapid nu este omologată pentru meciuri de Champions League, iar Sala Dinamo nu mai are aviz ISU, aşa cum se întâmplă de altfel şi cu Arena Naţională.

Cum o mutare a meciului este puţin probabilă, CSM Bucureşti ar urma să joace în provincie cu Rostov Don, variantele luate în calcul fiind Râmnicu Vâlcea şi Cluj.

Federaţia de fotbal din România a făcut ieri un apel către Primăria Bucureşti pentru redeschiderea Arenei Naţionale, în vederea meciului amical cu Spania, programat pe 27 martie. Răzvan Burleanu a primit rapid un răspuns negativ din partea primarului interimar Răzvan Sava, astfel că partida contra ibericilor se va desfăşura la Cluj.

Pentru amicalul cu Lituania (23 martie), mai există ca variante de rezervă a locului de disputare două stadioane - cel al lui CFR Cluj şi cel de la Giurgiu.

Problemele nu se opresc aici. Nici derby-ul României nu va avea loc pe Arena Naţională. Finanţatorul dinamovist Ionuţ Negoiţă consideră că este "jenant şi trist" că derby-ul cu Steaua nu se poate disputa pe Arena Naţională, precizând că este vorba despre "incompetenţă" şi "indolenţă" la Primăria Capitalei, instituţie care nu a făcut niciun efort pentru a redeschide acest stadion.

Ultimul meci disputat pe Arena Naţională este Steaua - Pandurii (1-1), pe 25 octombrie 2015. A urmat tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia au murit 63 de persoane, apoi s-a aflat că cel mai mare stadion al ţării nu are aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Dinamo a făcut demersuri pentru a putea juca acolo meciurile cu Steaua, dar Primăria Capitalei nu şi-a dat acordul.

Are de suferit şi echipa naţională de pe urma acestor probleme. Meciul amical cu Spania, cel mai important din pregătirile pentru EURO 2016, se va juca la Cluj.

"Mă doare foarte tare că meciurile cu Steaua nu se pot disputa pe Arena Naţională. În primul rând pentru că acest fenomen este privat de a se desfăşura pe un stadion de ultimă oră. Avem o investiţie enormă din bani publici, pentru că a costat mult mai mult decât trebuia, dar ne găsim în situaţia de a nu-l putea folosi. Ceea ce e foarte trist şi jenant, mai ales că vorbim despre două meciuri Dinamo - Steaua într-o perioadă aşa de scurtă. Mă deranjează lipsa de bărbăţie a unora, şi mă refer la Primăria Capitalei. Dacă pe Arena Naţională nu se joacă meciurile naţionalei şi nici Dinamo - Steaua, atunci ce se joacă acolo? Pentru ce am făcut acel stadion? Cineva trebuie să răspundă. Pentru că vorbim de incompetenţă, de indolenţă, de lipsă de asumare şi alte lucruri negative. Primăria nu a făcut niciun efort pentru a face funcţională Arena Naţională, iar dintr-o dată se spune că nu ne asumăm. Păi de ce sunt puşi acolo, doar de faţadă? Oamenii sunt puşi acolo ca să îşi asume lucruri. E jenant şi trist că nu găsim o soluţie şi că avem nişte conducători care nu ar trebui să fie pe acolo", a spus oficialul dinamovist.

Negoiţă a adăugat că este optimist în ceea ce priveşte şansele la victorie ale lui Dinamo în derby-urile cu Steaua programate, joi, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, şi duminică, în etapa 1 a play-off-ului Ligii 1."Sunt emoţii întotdeauna mai ales la derby-uri, care sunt meciuri cu miză şi de rivalitate. E clar că ne dorim să câştigăm aceste meciuri cu Steaua şi sunt destul de optimist că vom avea rezultate pozitive. Avem o echipă tânără, puternică, dornică de performanţă, care e în continuă creştere, cu care putem ieşi învingători din fiecare meci", a spus Negoiţă.

Arena Naţională a fost închisă la începutul lunii noiembrie din 2015, din cauza absenţei autorizaţiei pentru incendiu din partea ISU în ceea ce priveşte materialul din care este fabricat acoperişul. Până la obţinerea acestui aviz, stadionul poate fi folosit numai cu asumarea răspunderii de către proprietar, Primăria Capitalei, şi a organizatorului partidei.

Meciurile Dinamo - Steaua programate joi, 3 martie, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, şi duminică, 6 martie, în prima etapă a play-off-ului Ligii 1, se vor disputa pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.