Cea mai mică dintre surorile Williams, care a eliminat-o în turul anterior pe deţinătoarea titlului, românca Simona Halep, se va lupta pentru trofeul pus în joc la competiţia californiană cu Victoria Azarenka din Belarus, învingătoare în cealaltă semifinală, cu 7-6 (7/1), 1-6, 6-3, în faţa cehoaicei Karolina Pliskova. În întâlnirile directe, Serena Williamso conduce pe Victoria Azarenka, scor 17-3

Radwanska nu a învins-o niciodată pe Serena Williams în 10 meciuri. A câştigat un singur set. Williams va juca a treia finală la Indian Wells, după 15 ani şi este singura jucătoare care nu a pierdut niciun set la această ediţie.

Serena Williams a câştigat de două ori în cariera sa turneul de la Indian Wells, în 1999 şi 2001, boicotându-l apoi timp de 14 ani, acuzând atitudinea ostilă pe care spectatorii au avut-o după forfaitul surorii sale Venus, pe care ar fi trebuit să o înfrunte în semifinalele ediţiei din 2001.

Campioana americană a revenit la Indian Wells în 2015, când abandonat înaintea semifinalei cu Simona Halep, din cauza unei probleme la genunchi.

Rezultate (semifinale): 

Serena Williams - Agnieszka Radwanska 6-4, 7-6 (7/1) 
Victoria Azarenka - Karolina Pliskova 7-6 (7/1), 1-6, 6-2