Ancheta în acest caz a fost deschisă în luna septembrie a anului trecut de Parchetul din Paris şi vizează infracţiuni de spălare de bani în bandă organizată şi spălare de bani din trafic de droguri. Au fost audiaţi mai mulţi traficanţi şi sursa citată susţine că declaraţiile acestora duc spre Benzema.

Ancheta vizează, în special, condiţiile în care o societate al cărei acţionar este Benzema a cumpărat un spaţiu comercial în arondismentul VIII din Paris, pentru a construi un restaurant. Investigatorii vor să afle dacă achiziţionarea şi construcţia localului nu au servit drept paravan pentru spălare de bani, o parte provenind şi din trafic de stupefiante.

Liberation adaugă că localul respectiv a fost ulterior revândut cu o pierdere de aproximativ 2 milioane euro.

Karim Benzema, suspendat temporar din selecţionata Franţei, riscă să rateze EURO 2016 din cauza unei afaceri de şantaj la adresa coechipierului său Mathieu Valbuena. Justiţia franceză a ridicat săptămâna trecută controlul judiciar impus atacantului lui Real Madrid.

Benzema este inculpat în acest caz pentru complicitate la tentativă de şantaj şi participare la o asociere de răufăcători.