A cincea jucătoare a lumii a avut nevoie de mai puţin de o oră de joc pentru o victorie cu un dublu 6-1, iar succesul clar îi oferă Simonei un important capital de încredere în tentativa de a-şi apăra trofeul cucerit anul trecut.

"Vania este o jucătoare foarte bună, foarte rapidă pe teren şi care loveşte mingea foarte rapid, dar am jucat foarte bine. Sunt foarte fericită că am putut să câştig acest meci. Nu este uşor să joci când este aşa frig, dar m-am încălzit foarte bine înainte şi am fost concentrată pe ce am de făcut. M-am mişcat foarte bine astăzi şi mă simt bine. Îmi simt muşchii, picioarele şi sunt sigură pe teren. Mă simt minunat aici, unde am amintiri grozave. Vă mulţumesc pentru că aţi stat pe această vreme", a declarat Halep, pe teren, imediat după finalul meciului.

Ulterior, constănţeanca de 24 de ani a oferit un interviu mai lung celor de la TennisTV, în care a spus că se simte foarte bine din punct de vedere fizic şi că este tot mai încrezătoare în ceea ce priveşte jocul ei.

"Sunt foarte fericită că am câştigat acest meci atât de repede. Am jucat un tenis bun şi mă bucur că m-am întors. Pot spune asta. Am nevoie să câştig nişte meciuri, am nevoie de nişte victorii pentru a putea crede că pot câştiga un turneu.

Am fost încrezătoare, mi-am simţit picioarele, am simţit jocul, am muncit foarte mult în ultimele săptămâni, aşa că mă simt bine, sunt fericită să fiu din nou pe teren şi că pot alerga după fiecare minge", a precizat Halep.

Apărarea titlului nu reprezintă o presiune suplimentară pentru Simona, care susţine că important în acest moment al sezonului este să-şi regăsească ritmul normal.

"Nu simt nicio presiune, doar sunt fericită că am revenit, că mă pot antrena din greu, că pot juca la cel mai bun nivel al meu. Înseamnă mult pentru mine. Nu simt nicio presiune. Vreau doar să ies pe teren şi să-mi fac jocul", a explicat românca.

În turul următor, Halep o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova (locul 32 WTA).

"Mă aştept la un meci greu. O cunosc, este destul de bună şi e o jucătoare de mâna stângă, deci nu este uşor să joci împotriva ei. Dar acum sunt încrezătoare, mă bucur pentru timpul petrecut pe teren şi mă simt pregătită să joc cât mai multe meciuri", a afirmat Simona Halep.