"Vulturii" s-au calificat în ultimele opt, după ce au reuşit să învingă, scor 2-1, pe terenul lui Zenit. Portughezii merg mai departe cu scorul general de 3-1, deşi în minutul 85 toţi se aşteptau la prelungiri. Gazdele au căzut fizic la fel ca în tur, semn că pauza competiţională atât de lungă e un mare handicap pentru cupele europene.

Pentru al doilea an consecutiv, PSG o elimină pe Chelsea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Pe Stamford Bridge, Zlatan Ibrahimovic a fost strălucitor şi a contribuit cu un gol şi o pasă decisivă la victoria cu 2-1 a francezilor, care s-au impus şi pe teren propriu cu acelaşi scor.

Misiunea londonezilor de a întoarce rezultatul de la Paris a devenit şi mai dificilă după doar 16 minute. Ibrahimovic a scăpat uşor din marcajul aproximativ al fundaşilor lui Chelsea şi a centrat ideal în faţa porţii pentru tânărul Adrien Rabiot, care a deschis scorul, cu al doilea său gol în actuala ediţie a UCL.

Echipa lui Guus Hiddink a dat senzaţia că poate forţa revenire, iar în minutul 27 a reuşit să egaleze. Diego Costa l-a păcălit cu uşurinţă pe Thiago Silva şi a înscris pentru 1-1, cu o execuţie simplă.

În repriza a doua, Chelsea putea egala situaţia la general, dar Kevin Trapp s-a opus de două ori în aceeaşi fază la şuturile lui Willian şi Eden Hazard. Aproape imediat, în minutul 67, Ibrahimovic a marcat golul care a rezolvat problema calificării. Angel Di Maria a centrat excelent de pe partea stângă, iar suedezul a trimis în poartă din apropiere.