„Am început în forţă săptămâna, fetele s-au acomodat destul de repede, antrenamentele au fost foarte intense, foarte bune, atmosfera este una benefică performanţei şi mă bucur că este aşa.

Legat de presiune, este greu, până la urmă Cehia este o echipă foarte puternică, noi suntem la început, este prima oară când jucăm în Grupa Mondială şi cred că este o performanţă foarte mare ce am făcut până acum şi ne dorim să fim la înălţimea aşteptărilor”, a spus Tecşor.

Alina Tecşor a adăugat că o victorie asupra Cehiei şi calificarea în semifinalele Fed Cup „ar fi ceva extraordinar, ar fi ceva istoric”.

Echipa naţională a României va întâlni, pe 6 şi 7 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, echipa Cehiei, în primul tur (sferturi) din Grupa Mondială a Fed Cup, fază a competiţiei în care nu am mai ajuns din 1992.

Primele două meciuri de simplu se vor disputa sâmbătă, iar duminică vor avea loc celelalte două meciuri de simplu şi, în funcţie de rezultat, meciul de dublu. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Cehia este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat de patru ori în ultimii cinci ani.