Italo-elveţianul Gianni Infantino, secretar general al UEFA, a fost ales, vineri, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Fotbal. În al doilea tur al alegerilor, Gianni Infantino a obţinut 115 voturi. El a fost urmat de Şeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), cu 88 de voturi, şi Prinţul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, cu 4 voturi, în timp ce francezul Jerome Champagne nu a primit niciun vot.

Infantino promite transparenţă totală şi o altă "eră în care să punem fotbalul în centrul scenei". Alegerea lui a făcut-o pe Anglia să îşi reconsidere poziţia vizavi de organizarea unui turneu final. În cursă pentru organizarea competiţiei din 2018, unde au pierdut în faţa Rusiei, englezii au acuzat jocuri de culise, iar Greg Dyke, fostul preşedinte al Federaţiei Engleze, a promis că ţara nu va mai intra în competiţie pentru organizarea Mondialului atât timp cât Blatter va fi în funcţie. Acum, poziţia a fost reconsiderată, iar mulţi specialişti anticipează că, după 64 de ani, fotbalul se va întoarce în patria sa pentru un turneu final de CM.

"Motivul pentru care nu am dorit să ne depunem candidatura în mandatul lui Blatter este pentru că am considerat că oricum nu am fi avut şanse de a câştiga. Odată cu alegerea lui Infantino intrăm într-o nouă eră. Ne gândim serios să intrăm în competiţie pentru organizarea unui turneu final. Cupa Mondială din 2026 se va desfăşura în America de Nord, dar putem încerca în 2030", a declarat Dyke pentru SkySports.

În 1966 Anglia a organizat Mondialul, reuşind să îl şi câştige. Ulterior, deşi a avut proiecte extrem de atractive, nu a mai fost aleasă niciodată. În 1996, a fost gazda Euro, iar organizarea a fost impecabilă.