Simona Halep nu a avut o prestaţie la un nivel ridicat, iar sârboaica a profitat de slăbiciunile pe care românca le-a arătat şi nu a iertat-o, câştigând meciul, scor 7-6, 6-2.

GSP.RO îţi prezintă 3 motive pentru care Halep, principala favorită a turneului de la Dubai, a pierdut meciul cu Ivanovici.

La turneul de la Dubai, Halep a mers fără antrenorul ei, Darren Cahill. Acesta nu s-a aflat lângă Simona, fiind prins cu contractul de comentator pe care îl are la o televiziune din SUA.

Astfel, Simona nu a putut profita de experienţa şi sfaturile lui Cahill, care puteau schimba istoricul meciului. Halep nu a putut să îi ceară ajutorul antrenorului australian, fiind pe cont propriu.

Importanţa lui Cahill s-a văzut la Fed Cup. După înfrângerea din primul meci, cu Pliskova, Halep a vorbit cu Cahill, iar sfaturile acestuia s-au văzut în meciul următor, cu Kvitova, pe care l-a câştigat.

În schimb, Ivanovici l-a avut pe antrenorul ei lângă ea, l-a chemat, iar după discuţia cu el, sârboaica şi-a îmbunătăţit vizibil jocul.

Halep şi Cahill nu vor lucra împreună nici la turneul de la Doha, de săptămâna viitoare, cei doi urmând a se reuni la Indian Wells.

Meciul cu Ivanovici, locul 20 WTA, s-a desfăşurat şi pe plan mental, acolo unde sârboaica a fost mai puternică. La 5-4, Simona a servit pentru a câştiga setul, dar a ratat şansa. 

Simona nu a putut trece peste acest moment şi i-a permis adversarei să revină şi să treacă la conducerea meciului. Halep a rămas marcată de ratarea acestui punct şi nu a mai revenit în meci.

" Am avut minge de set, dar nu am putut să o fructific. Acolo mi-am pierdut încrederea şi totul s-a terminat" Simona Halep

De mai multe ori, Halep nu a încercat să o atace pe Ivanovici şi să pună presiune pe ea, pentru a câştiga punctul. Simona nu a făcut pasul înainte, ca să intre în teren şi nu a încercat să lovească decisiv.

Spre deosebire de 2014, când era antrenată de Wim Fissette, şi începutul lui 2015, jocul Simonei a devenit mai defensiv, ea preferând să stea mai mult în spatele terenului.

Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, spunea că Darren Cahill încearcă să o facă pe eleva sa să vină mai mult la fileu şi să atace, dar mai are de muncă.