Italienii s-au calificat din Grupa D fără înfrângere cu Midtjylland, Club Brugge şi Legia, în timp ce Villarreal – deşi pe poziţia secundă – s-a calificat la pas într-o în faţa celor de la Plzen şi Dinamo Minsk.

Napoli a evidenţiat un apetit ofensiv de invidiat în faza grupelor: 22 de goluri au înscris oaspeţii din această seară, în doar 6 meciuri, o medie 4,2 pe meci. Nici în tabăra adversă lucrurile nu sunt tocmai diferite. În faza grupelor, ”Submarinul galben” înregistrează o medie de 3 goluri, mai mare decât a celor de la Rapid Viena, care au terminat grupa pe prima poziţie.

Cele două formaţii s-au întâlnit ultima oară în grupele Champions League din 2011, când napolitanii s-au impus în ambele partide cu acelaşi scor, 2-0.

Vlad Chiricheş, la Napoli, şi Ştefan Radu, la Lazio, sunt anunţaţi titulari la echipele lor în meciurile tur din 16-imile de finală ale Europa League, care se vor desfăşura în această seară. În schimb, Ciprian Tătăruşanu va rămâne pe bancă la Fiorentina, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în această competiţie, în actuala stagiune.

Napoli va juca unul dintre meciurile zilei în a doua competiţie europeană. Detronată de Juventus din fotoliul de lider al Seriei A TIM, echipa lui Maurizio Sarri îşi doreşte să lase în urmă dezamăgirea eşecului de la Torino şi să facă un pas important spre optimile EL.

Misiunea trupei de lângă Vezuviu nu este deloc una uşoară. Napoli va juca pe terenul lui Villarreal, locul 4 în La Liga, unde nu a mai pierdut de 11 meciuri. Vlad Chiricheş va fi titular în centrul apărării la italieni, fostul stelist fiind o prezenţă obişnuită în echipa de start în Europa League, unde a şi marcat un gol, împotriva lui FC Bruges.

Un alt român care se va afla pe teren în această seară este Ştefan Radu, la Lazio, care va juca în deplasare cu Galatasaray. Fostul dinamovist revine după accidentare care l-a ţinut departe de teren de la sfârşitul lunii ianuarie.

În ceea ce-l priveşte pe Tătăruşanu, cel mai bun fotbalist român al anului trecut este obişnuit cu postura de rezervă în Europa League, unde Sepe a fost mereu preferat de Paulo Sousa. Portarul naţionalei României rămâne, însă, titularul indiscutabil al toscanilor în campionat.

Viola, venită după succesul cu 2-1 în faţa lui Inter Milano, joacă pe teren propriu împotriva lui Tottenham, una dintre cele mai în formă echipe din Premier League. Londonezii sunt pe locul 2 în campionat, la două puncte de liderul Leicester, şi au şapte victorii consecutive în toate competiţiile.

Faza 16-imilor de finală din Europa League a debutat încă de marţi, când Fenerbahce s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în faţa ruşilor de la Lokomotiv Moscova.

Programul meciurilor de azi din Europa League:
ORA 20:00
Fiorentina (Italia) - Tottenham Hotspur (Anglia) 
Borussia Dortmund (Germania) - FC Porto (Portugalia)
Anderlecht Bruxelles (Belgia) - Olympiakos Pireu (Grecia) 
Midtjylland (Danemarca) - Manchester United (Anglia) 
Sevilla (Spania) - Molde (Norvegia)
Villarreal (Spania) - Napoli (Italia)
St. Etienne (Franţa) - FC Basel (Elveţia)

ORA 22:00
FC Augsburg (Germania) - Liverpool (Anglia) 
FC Sion (Elveţia) - Sporting Braga (Portugalia) 
Galatasaray Istanbul (Turcia) - Lazio Roma (Italia) 
Olympique Marseille (Franţa) - Athletic Club Bilbao (Spania) 
Şahtior Doneţk (Ucraina) - Schalke 04 (Germania) 
Sparta Praga (Cehia) - FK Krasnodar (Rusia) 
Sporting Lisabona (Portugalia) - Bayer Leverkusen (Germania) 
Valencia (Spania) - Rapid Viena (Austria)