"Nu e o încălcare de regulament, dar e o ruşine pentru sport! Jucătorii au datoria către fani de a juca cât pot de bine. Orice în afară de asta este lipsă de respect faţă de cei care au plătit bilet să te vadă. Dacă 10.000 de lire nu înseamnă nimic, atunci îmi pare rău pentru el", a spus Barry Hearn.

"Pur şi simplu, am considerat că premiul nu este demn de un 147" Ronnie O'Sullivan.

Protest inedit al lui Ronnie O'Sullivan la Openul Galez, acolo unde a refuzat să facă un break de 147 de puncte, mulţumindu-se cu unul de 146. Este al doilea break de 146 din carieră.

După ce a jucat 14 bile roşii şi 13 bile negre, totul părea că merge perfect pentru Ronnie, care se îndrepta spre al 14-lea break de 147 din carieră, record absolut în snooker.

Dar Ronnie a vrut "să pedepsească" decizia organizatorilor competiţiei de a stabili un premiu de doar 10.000 de lire acordat celui care reuşeşte cel mai mare break şi un bonus de 2.000 de lire pentru breakul maxim.

Aşa că Ronnie O'Sullivan a ales să joace bila roz, în locul bilei negre, pierzând un singur punct în calculul total. Când s-a ridicat de pe lovitură, englezul a izbucnit în râs. 

Aşadar, Ronnie a închis meciul din primul tur cu Barry Pinches, scor 4-1, cu un break de 146 de puncte.