După ce în sezonul trecut formaţia lui Blanc a eliminat din Ligă actuala campioană a Angliei la capătul unui meci dramatic, "albaştrii" caută revanşa. Mai ales că vin după un sezon dezastruos în Premier League, acolo unde sunt abia pe 12. Hazard&Co sperau să şteargă totul cu buretele printr-o participare cât mai glorioasă în Champions League, însă şansele acestora au scăzut destul de mult după accidentarea lui Terry. Zouma s-a "rupt" în derby-ul cu United şi va rata tot sezonul, iar căpitanul a fost declarat indisponibil de către staff-ul medical astăzi.

În aceste condiţii, Hiddink are variante puţine pentru a se apăra în faţa lui Ibrahimovic&Co. Cel mai probabil îl va trage în centrul apărării, lângă Cahill, pe Ivanovic, urmând ca Azpilicueta să revină în flancul drept. Pe poziţia de apărător lateral stânga - asigurată de iberic în general -, staff-ul tehnic al "albaştrilor" îl poate folosi pe ghanezul Baba Rahman.

Cum au prefaţat cei doi antrenori disputa:

Laurent Blanc (PSG)

"Trebuie să ne îmbunătăţim jocul, pentru că Chelsea este o echipă în stare să ne elimine în ciuda problemelor pe care le-au traversat în campionat. Suntem două formaţii cu un nivel apropiat, astfel că detaliile vor face diferenţa. Ştiu că întregul nostru sezon va fi judecat în funcţie de performanţa din Champions League, dar acest lucru nu pune mai multă presiune pe umerii noştri. Dimpotrivă, ne motivează"

Guus Hiddink (Chelsea)

"Este un duel fără favorită, şansele de a merge mai departe sunt 50-50. PSG a construit o echipă extrem de puternică şi domină de ani buni prima ligă din Franţa. Dar pentru a ajunge la următorul nivel, e nevoie să cucerească Champions League şi, ca atare, sunt foarte motivaţi. Au fotbalişti de mare calitate, unii încă destul de tineri, însă cu suficiente date pentru a pune probleme oricui"

44 meciuri la rând fără înfrângere în Franţa a bifat PSG în ultima perioadă. De partea cealaltă, Chelsea e neînvinsă de când Hiddink a venit pe banca albaştrilor (11 partide)

Echipele probabile

PSG
Trapp - Van der Wiel, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Matuidi, Thiago Motta, Verratti - Di María, Ibrahimovic, Cavani

Chelsea
Courtois - Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Rahman - Fabregas, Mikel - Hazard, Willian, Pedro - Costa.

Programul acestei săptămâni în Ligă

Marţi, 21:45 Benfica - Zenit; PSG - Chelsea
Miercuri, 21:45 AS Roma - Real Madrid; Gent - Wolfsburg

Săptămâna viitoare se joacă

Marţi, 21:45 Arsenal - Barcelona; Juventus - Bayern
Miercuri, 21:45 Dinamo Kiev - Manchester City; PSV - Atletico Madrid