Barcelona a avut prima mare ocazie a confruntării cu Celta Vigo, dar Neymar nu l-a putut învinge pe Sergio Alvarez (15). A reuşit însă Messi din lovitură liberă în minutul 28. Oaspeţii au reacţionat imediat, iar Beauvue a fost aproape de o reuşită de excepţie (32).

Celta a egalat cu 6 minute înainte de pauză: Jordi Alba l-a faultat pe Guidetti şi tot suedezul a transformat penalty-ul (39).

Barca a atacat cu furie în debutul părţii secunde: Suarez a trimis în bară, din pasa lui Neymar. Uruguayanul şi-a adus până la urmă echipa în avantaj în minutul 59 din pasa lui Messi. Celta nu s-a predat, iar Wass a trecut în două rânduri pe lângă egalare.

Scăpată cu bine, campioana Spaniei şi a Europei s-a detaşat. În minutul 75, Suarez a făcut dubla după acţiunea lui Neymar. Catalanii nu s-au oprit, iar Messi şi Suarez au oferit faza meciului la un penalty obţinut de argentinian. Messi i-a dat o pasă decisivă specială golgheterului din Spania, care şi-a definitivat hat-trick-ul (81). Rakitic - intrat în repriza secundă - a marcat şi el cu 5 minute înainte de final, iar cireaşa pe tort a fost pusă de Neymar în prelungiri (90+1).

În meciul tur, formaţia galiciană i-a administrat campioanei una dintre cele două înfrângeri din acest sezon.

Celta nu mai primise 6 goluri într-un singur meci în La Liga din 1990, când pierdea cu 0-6 tot pe Camp Nou, în faţa Barcelonei.

Barcelona a ajuns la 30 de meciuri fără înfrângere şi îşi măreşte recordul istoric. În aceste partide, a marcat 93 de goluri şi a primit 16.

Formaţia blaugrana pregăteşte acum restanţa cu Sporting Gijon.