Atacantul în vârstă de 30 de ani, care a plecat de la Milsami în urma unor neînţelegeri cu Romeo Surdu, unul dintre liderii campioanei Moldovei, a declarat într-un interviu acordat site-ului clubului CFR Cluj că a avut oferte din Kazahstan, Polonia, Norvegia şi Ungaria, dar a preferat să se întoarcă la gruparea ardeleană. 

- Am ales CFR Cluj cu sufletul. Au fost nişte momente foarte frumoase aici, la Cluj, şi mi-au rămas în minte şi în inimă. Deşi, pot spune, am avut oferte şi din Kazahstan, Polonia, Norvegia, Ungaria, dar când am fost contactat de club, am ales pe loc să vin aici. A fost o decizie extrem de bună, zic eu. Am câştigat un campionat cu CFR, Cupa României, Supercupa României, practic am reuşit aici tot ce îşi poate dori un fotbalist profesionist. Mai mult, CFR Cluj m-a făcut cunoscut. Asta nu se uită niciodată, a precizat Bud.

Cristian Bud a mai afirmat că a avut o perioadă bună în Republica Moldova, unde susţine că există jucători valoroşi care pot face faţă în Liga 1:

- Nivelul nu e atât de scăzut pe cât se crede! Sunt echipe bune în campionat, jucători buni care ar face faţă cu brio în România şii sunt şi jucători tineri, de perspectivă. Pentru mine a fost un an foarte bun, am câştigat campionatul cu Milsami Orhei, am jucat în preliminariile Champions League, am câştigat cu Ludogorets, apoi meciurile din Europa League cu Saint Etienne, unde am reuşit un 1-1 la Chişinău, iar în Franţa a venit o înfrângere 1-0. Per ansamblu a fost un an şi jumătate foarte bun la Milsami.

Atacantul Cristian Bud a evoluat în cariera sa de până acum la cluburile Liberty Salonta, Gaz Metan Mediaş, FC Bihor Oradea, CFR Cluj, Debrecen, Pandurii Târgu Jiu şi Milsami Orhei.