Mereu în umbra soţiei sale, Victoria, când se discuta despre afaceri şi despre oportunităţile de investire în diferite proiecte, Beckham a demonstrat că are fler, cel puţin la business-urile care implică "sportul rege".

Considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi dreapta din ultimii 20-30 de ani, legenda lui United a decis în urmă cu ceva timp să cumpere franciza Miami MLS. A susţinut financiar echipa, scoţând din propriul buzunar aproape 25 de milioane de dolari, însă acum are toate motivele să se felicite.

Arabii vor să pătrundă şi pe piaţa americană, după ce în ultimii ani şi-au asociat imaginea cu destule echipe puternice din Europa. Cum din 2020 MLS va avea 24 de echipe, formaţia lui Beckham va avea garantat un loc în prima ligă. Prilej pentru Qatar Sports Investment să îi ofere fostului mare jucător 100 de milioane de dolari pentru partea sa de acţiuni. Beckham nu a stat pe gânduri şi a bătut palma, nu înainte de a se asigura că va fi parte integrantă din noul board: va deţine funcţia de preşedinte al grupării.