Annika Beck a reuşit patru break-uri în primul set, dar a cedat în cele din urmă în tie-break, scor 3-7. În actul secund. numărul 11 mondial a câştigat de trei ori pe serviciul adversarei şi s-a impus cu 6-3.

"M-am pregătit doar pe terenurile de antrenament. A fost diferit să joc pe terenul central, am avut ceva probleme la început", a recunoscut Bencic, la finalul întâlnirii.

Daria Kasatkina merge şi ea mai departe la Sankt Petersburg, după victoria în faţa Laurei Siegemund. Noua senzaţie a tenisului din Rusia s-a impus în 83 de minute, scor 6-3, 6-4.

"Pe măsură ce am avansat în turneu cred că mi-am atins vârful de formă", a spus Kasatkina.

În sferturi, rusoaica o va întâlni pe Dominika Cibulkova. Jucătoarea din Slovacia a avut nevoie de aproape două ore pentru a trece de a treia favorită, daneza Caroline Wozniacki, cu 6-4, 7-5.

"Am fost foarte agresivă, deşi am făcut unele greşeli. Am avut multă încredere şi am ştiut că aceasta era singura modalitate să o înving", a explicat Cibulkova.

Kateryna Kozlova a reuşit o nouă surpriză, după ce a eliminat-o în primul tur pe Barbora Strycova. Ucraineanca de 21 de ani, clasată pe locul 177 mondial, a trecut în trei seturi pe Elena Vesnina.

A fost 2-6, 6-3, 6-2 pentru Kozlova, care o va întâlni în sferturi pe a patra favorită, Ana Ivanovic.