Cu Arlauskis titularizat imediat după transferul de la Watford, Espanyol a încasat prima lovitură în minutul 7, când Karim Benzema a deschis scorul şi a ajuns la 18 goluri în acest sezon. Peste cinci minute, Cristiano Ronaldo a obţinut un penalty pe care tot el l-a transformat, iar în minutul 16, partida era deja rezolvată, după ce Pape Diop a deviat în proprie poartă şutul lui James Rodriguez.

Echipa lui Gâlcă a avut şansa de a reduce din diferenţă în minutul 44, dar Salva Sevilla a trimis slab în Keylor Navas. În loc de 3-1, a fost 4-0 pentru că Ronaldo a realizat dubla chiar înainte de pauză.

Realul lui Zidane a mai punctat de două ori în ultimele minute ale jocului. Cristiano Ronaldo şi-a desăvârşit hat-trick-ul în minutul 82 din centrarea lui Jese, iar seara neagră a lui Espanyol a fost închisă de un autogol, semnat Oscar Duarte.

După 6-0 cu Espanyol, Real se menţine la patru puncte în spatele liderului Barcelona. Espanyol este la două puncte peste linia roşie. Catalanii nu au mai pierdut 8 meciuri consecutive în deplasare, în La Liga, din sezonul 1977-78.