Potrivit versiunilor online ale ziarelor Gulf News şi Khaleej Times, poliţistul, identificat doar prin iniţialele J.J., a fost condamnat pentru că "a încălcat viaţa privată" a lui Messi şi "a abuzat de sistemul de telecomunicaţii".

Poliţistul din Emiratele Arabe Unite - un sergent în vârstă de 26 de ani, care lucra pe aeroportul internaţional din Dubai - a pledat vinovat şi a recunoscut că a greşit să posteze, prin intermediul smartphone-ului, informaţiile de pe paşaportul lui Messi pe reţelele sociale.

Incidentul s-a produs pe 27 decembrie, pe aeroportul din Dubai, unde celebrul atacant al Barcelonei sosise ca să primească un premiu în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Globe Soccer Awards.

Poliţistul voia să facă un selfie cu Messi, dar acest lucru nu a fost posibil, fiindcă fotbalistul era obosit după un drum lung. Poliţistul a luat paşaportul şi a făcut înregistrări cu el, pe care le-a postat pe Snapchat.

Sergentul, ce risca şase luni de închisoare, a afirmat că nu a intenţionat niciodată să încalce viaţa privată a lui Messi.