Primul El Clasico al sezonului a început cu 99.000 de fani în tribune şi cu un moment de reculegere în memoria brazilienilor de la Chapecoense.

Pe teren, Real a avut prima fază periculoasă a meciului, însă arbitrul a închis ochii în minutul 3 şi nu a acordat penalty la duelul dintre Lucas Vasquez şi Mascherano.

Barcelona a replicat şase minute mai târziu, când a cerut de asemenea penalty, la un presupus henţ al lui Ramos la o recentrare a lui Sergio Roberto.

Meciul s-a animat în finalul primei reprize. Mai întâi, Cristiano Ronaldo a ratat doua ocazii mari într-un minut, fiind blocat de fiecare dată de ter Stegen, pentru ca în minutul 40, centralul Clos Gomez să nu acorde o lovitură de pedeapsă catalanilor, la un henţ evident comis de Carvajal în propriul careu.

Prima parte s-a încheiat cu alte două oportunităţi irosite de oaspeţi. Pique a fost la un pas de autogol, în încercarea de a respinge o centrare a lui Benzema, apoi, din cornerul rezultat, ter Stegen a prins mingea trimisă cu capul de Varane.

Oarecum contrar cursului jocului, Barcelona a deschis scorul scorul. În minutul 53, Luis Suarez a profitat de o neatenţie a lui Varane şi a trimis cu capul în poartă, în urma unei lovituri libere executate de Neymar de pe partea stângă.

Neymar a avut o şansă uriaşă de a dubla avantajul echipei lui Luis Enrique, în minutul 68, când l-a driblat superb pe Carvajal, dar a şutat incredibil peste poartă din doar câţiva metri. revenit pe teren după aproape o lună şi jumătate, Iniesta a ratat la rândul său o ocazie, un minut mai târziu, când a tras în plasa laterală din interiorul careului.

Acelaşi Iniesta a creat o nouă mare ocazie pentru catalani, în minutul 82, când l-a lansat senzaţional pe Messi, însă argentinianul a tras pe lângă.

Scăpată de momentele dificile, Real Madrid a evitat prima înfrângere a sezonului în minutul 90. Modric a centrat ideal din lovitură liberă, iar Sergio Ramos, lăsat inexplicabil fără marcaj, l-a învins pe ter Stegen.

Cu toate acestea, Barcelona putea lua toate punctele, în al treile minut al prelungirilor. Casemiro a respins însă de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de Sergio Roberto, iar „galacticii" au ajuns la 33 de meciuri consecutive fără înfrângere, a doua cea mai bună serie din istoria clubului. Recordul este de 34, stabilit cu olandezul Leo Beenhakker pe bancă.