Cei trei fotbalişti sunt spitalizaţi la Medellin.

Alan Ruschel a fost operat la coloană. El îşi mişcă normal membrele superioare şi inferioare. „În ciuda multiplelor excoriaţii, are şanse de însănătoşire. A discutat deja cu familia", a menţionat Chapecoense.

Neto este într-o stare bună şi are şanse mari să joace din nou fotbal.

Follmann are un picior amputat, iar starea sa este critică, dar stabilă. Este intubat şi necesită mai multe îngrijiri.

Clubul Chapecoense a oferit informaţii cu privire la jurnalistul Rafael Henzel. Acesta a suferit un traumatism toracic şi o fractură la picior. Starea lui este de asemenea critică, dar medicii sunt optimişti.

Autorităţile columbiene au făcut tot posibilul pentru a se afla cât mai repede adevărul despre motivele care au dus la moartea a 71 de oameni. Iar amănuntele oferite astăzi de presa din ţara lui Valderama arată că vina este exclusiv a celor care deţineau avionul. Rezervorul tipului de avion care a transportat echipa de fotbal Chapecoense nu corespundea reglementărilor internaţionale pentru un zbor atât de lung. Iar pilotul, unul dintre acţionarii firmei, nu a transmis explicit SOS de teamă ca societatea să nu fie anchetată şi să se descopere că acţiunile întreprinse încălcau legea. În consecinţă, deciziile luate au cauzat moartea celor 71 de oameni. Cel puţin acestea sunt concluziile specialiştilor columbieni. 

Amintim că avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbuşit în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin, după ce pilotul a raportat o problemă de natură electrică. În accident au murit 71 de persoane. Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.