Unicul gol al primei reprize a fost marcat de către Luis Suarez, care a valorificat o pasă senzaţională, din propria jumătate a lui Andres Iniesta.

În partea a doua, uruguayanul, după ce l-a scos din joc, involuntar, pe portarul titular al lui Espanyol, Diego Lopez, a reuşit dubla, în urma unei faze geniale realizate de Messi, care a driblat patru adversari în preajma careului.

Peste doar câteva secunde, argentinianul i-a înşirat din nou pe adversari. De această dată, onoarea de a trimite mingea în poarta rezervei Roberto Jimenez i-a aparţinut lui Jordi Alba.

După ce David Lopez a redus din diferenţă pentru Espanyol, a venit şi rândul lui Messi de a-şi trece numele pe lista marcatorilor, acesta punctând şi el, în minutul 90, după un un-doi cu Suarez.

Victoria o apropie pe Barcelona la trei puncte de liderul Real Madrid. ”Albii” nu au evoluat însă în această rundă a 17-a, întrucât au jucat la Mondialul Cluburilor, pe care l-au şi câştigat, după o finală decisă de Cristiano Ronaldo, în prelungiri, cu japonezii de la Kashima Antlers.