Confederaţia braziliană de fotbal a anunţat că partida va avea loc pe 25 ianuarie, pe Nilton Santos Stadium din Rio de Janeiro.

"Vrem să facem ceva pentru a ajuta aceste familii care au suferit imense pierderi", a declarat Edu Gaspar, coordonatorul naţionalei Braziliei.

Antrenorul lui Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian.

Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Copei Sudamericana.

După producerea tragediei, Conmebol a anunţat că gruparea braziliană a primit trofeul. În urma deciziei, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.

Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit - trei fotbalişti (portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel), jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.