2016 a continuat cu Jocurile Olimpice de la Rio, eveniment în care delegaţia Statelor Unite a ocupat primul loc, cu 46 de medalii de aur, 37 de argint, 38 de bronz (121 în total), urmată de Marea Britanie (27-23-17), China (26-18-26). Republica Moldova a obţinut o medalie de bronz, la Canoe, prin Serghei Tarnovschi, după care sportivul a fost suspendat pentru dopaj.

Rugby-ul a fost şi el printre cele mai importante sporturi ale anului după desfăşurarea Turneului celor şase naţiuni. Trofeul a fost obţinut de Anglia, care a câştigat Marele Slem, urmată în clasament de Ţara Galilor, Irlanda, Scoţia, Franţa. ”Lingura de lemn" a obţinut-o Italiei, care s-a clasat pe ultimul loc, fără niciun meci câştigat.

În finala Turneului Campionilor la tenis, Novak Djokovic a ratat şansa de a reveni pe primul loc ATP. Andy Murray a dovedit şi în ultimul meci al sezonului că 2016 a fost anul său. Britanicul a câştigat Turneul Campionilor după o finală controlată cap-coadă cu Novak Djokovic, adjudecată cu scorul de 6-3, 6-4.

„Brexit”, „lovitura de stat din Turcia” şi „alegeri S.U.A.” au fost cele mai folosite cuvinte în căutările internauţilor de pretutindeni în anul ce stă se se încheie.

Lumea a fost şocată de imaginile transmise din Istanbul în luna iulie, în urma tentativei de puci. Dincolo de eşecul loviturii de stat, în urmă au rămas 265 de morţi şi mii de arestări.

Deşi mulţi alegători nu au ştiut ce presupune ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, tabăra favorabilă Brexit a obţinut la limită victoria în referendumul din 23 iunie.

Donald Trump, omul despre care mulţi spuneau până nu demult că nu va rezista pe plan politic, a reuşit să scape de 16 contracandidaţi şi a obţinut preşedenţia din Statele Unite după o luptă umăr la umăr cu Hillary Clinton.