Echipa SiMonica a mai evoluat o singură dată până acum într-o competiţie oficială, la Montreal 2016, reuşind să impresioneze printr-o calificare în finală.

Halep şi Niculescu vor profita din plin de faptul că ambele debutează în noul sezon la Shenzhen! Simona va îmbina utilul cu plăcutul şi va încerca să-şi antreneze jocul la fileu împreună cu Monica, sportivă care trebuie să-şi apere titlul câştigat în 2016! Jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu este campioană en-titre de dublu la Shenzhen, triumfând alături de americanca Vania King (6-1, 6-4 în finala cu Yi-Fan Xu/Saisai Zheng din China).

Aşteptările vor fi mari de la cuplul 100% românesc, dacă ne raportăm la precedenta ispravă a tandemului SiMonica! Cele două componente ale naţionalei de Fed Cup au intrat pe tabloul de la Montreal 2016 graţie unui wild-card, reuşind să ajungă în ultimul act la primul şi singurul turneu la care au făcut echipă. Halep şi Niculescu au cedat greu în finala de la Montreal: 3-6, 6-7(5) cu puternicele rusoaice Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina. 

Turneul de la Shenzhen se anunţă mai interesant ca oricând la ediţia din 2017, organizatorii chinezi punând la bătaie premii record de 750.00 de dolari! Simona şi Monica vor întreţine show-ul la dublu, dar şi la simplu - probă în care se vor duela cu conaţionala Sorana Cîrstea sau cu jucătoare importante, precum Agnieszka Radwanska (Polonia), Johanna Konta (Marea Britanie) şi Timea Bacsinszky (Elveţia).