După ultimele evaluări la care a fost supus la spitalul din Rionegro, medicii şi-au dat acordul ca Follman să fie transportat la Sao Paulo, unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru o fractură cervicală.

Goalkeeper-ul a suferit mai multe leziuni în urma accidentului, fiindu-i amputat piciorul drept. El a părăsit spitalul într-o ambulanţă escortată de membri ai poliţiei columbiene, în compania unui medic ortoped şi a unui membru al familiei, înainte de a fi preluat de un avion specializat în transportul persoanelor cu probleme medicale, de pe aeroportul din Rionegro.

În cazul fundaşului Alan Ruschel şi al ziaristului Rafael Hanzel, alţi doi supravieţuitori ai accidentului, transportul către Brazilia se va face în cursul zilei de marţi, cu un avion al Forţelor aeriene braziliene.

Fotbalistul Helio Neto continuă să fie internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din Rionegro, în timp ce boliviana Ximena Suarez, însoţitoarea de zbor a companiei aeriene Lamia, rămâne la rândul ei internată în continuare, într-o altă clinică.

Avionul care transporta delegaţia echipei Chapecoense la Medellin, unde urma să dispute prima manşă a finalei competiţiei Copa Sudamericana, s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Rionegro. În accident au murit 71 de persoane, între care fotbalişti, tehnicieni, conducători şi ziarişti.