Mai mult decât atât, oficialii statului din Golf intenţionează să interzică alcoolul şi pe stadioane.

"Nu va exista consum de alcool pe străzi, în pieţe şi în spaţiile publice. Este un răspuns final", a explicat pentru AFP un oficial din Qatar.

Legătura dintre consumul de alcool şi violenţele între fani reprezintă unul dintre motivele pentru care organizatorii au luat această hotărâre, care riscă să scadă dramatic numărul fanilor prezenţi în Qatar la Cupa Mondială.

"Suntem împotriva proviziilor de alcool pe stadioane şi în împrejurimile lor", a mai spus oficialul gazdei CM 2022. Acesta a adăugat că suporterii vor putea consuma alcool în "locuri îndepărtate", fără a preciza exact ce înseamnă asta.

Organizatorii nu au de gând să cedeze la eventualele presiuni ale FIFA şi ale sponsorilor forului mondial privind consumul de alcool în timpul turneului final de peste 6 ani.

În Qatar, alcoolul nu este interzis, însă vânzarea şi consumul sunt restricţionate. Străinii care locuiesc în această ţară trebuie să aplice pentru obţinerea unei licenţe care să le permită să bea, iar hotelurile au voie să vândă băuturi alcoolice.