Pentru prima dată după accidentarea suferită la meciul României din Kazahstan, Alexandru Chipciu a fost titular la Anderlecht împotriva lui Mainz. Mijlocaşul de 27 de ani a pasat decisiv la ambele goluri marcate de Nicuşor Stanciu în duelul câştigat cu 6-1 împotriva trupei germane. Pentru internaţionalul de 23 de ani, acestea au fost primele reuşite în tricoul belgienilor.

Un alt român titular joi seară a fost Ciprian Tătăruşanu, care a închis poarta Fiorentinei în partida cu Slovan Liberec, de pe teren propriu. Toscanii s-au impus cu 3-0. La italieni joacă şi Ianis Hagi, dar mijlocaşul ofensiv în vârstă de 18 ani nu a fost trecut pe lista UEFA.

Astra a reuşit doar o remiză în partida de pe teren propriu, cu Viktoria Plzen, scor 1-1, însă şansele la calificarea în 16-imile de finală ale Europa League rămân intacte. Totul depinde de partida cu Austria Viena, din deplasare, în etapa următoare. Echipa lui Şumudică are 4 puncte adunate după primele 4 etape.

În acest sezon, Mircea Lucescu este singurul român care antrenează o echipă străină în cupele europene. Zenit St. Petersburg a primit vizita irlandezilor de la Dundalk şi s-a impus cu 2-1. Victoria a adus formaţiei din Rusia calificarea în 16-imile competiţiei, Zenit având 4 victorii din tot atâtea partide jucate în grupa D.

În grupa Stelei, vicecampioana României a primit o mână de ajutor din partea fostului său golgheter. În urmă cu două săptămâni, Raul Rusescu a marcat ambele goluri ale lui Osmanlispor în remiza cu Villarreal (2-2) şi, deşi a fost doar rezervă, a marcat golul victoriei turcilor şi în returul din Spania. Steaua nu a fost însă în stare să câştige în Elveţia şi e ultima în grupa L, cu 3 puncte din 4 meciuri. Roş-albaştrii au nevoie de două victorii în ultimele două meciuri din grupă pentru a mai spera la calificare.

Ovidiu Hoban a fost integralist pentru Hapoel Beer Sheva, în deplasarea cu Sparta Praga. Cehii s-au impus cu 2-0. Ioan Hora a fost rezervă neutilizată pentru Konyaspor, în partida pierdută de turci la Braga.

Rezultatele etapei a 4-a din grupele Europa League
Astana - Olympiacos Pireu 1-1
Anderlecht - Mainz 6-1
APOEL Nicosia - Young Boys Berna 1-0 
Astra Giurgiu - Viktoria Plzen 1-1 
Austria Viena - AS Roma 2-4 
Athletic Bilbao - Genk 5-3
Fenerbahce - Manchester United 2-1
Gabala - St. Etienne 1-2
Maccabi Tel Aviv - Alkmaar 0-0
Sassuolo - Rapid Viena 2-2
Zenit St. Petersburg - Dundalk 2-1
Zorya Luhansk - Feyenoord 1-1 
Ajax - Celta Vigo 3-2
Braga - Konyaspor 3-1
Fiorentina - Liberec 3-0 
Gent - Şahtior Doneţk 3-5 
Nice - Salzburg 0-2 
Panathinaikos - Standard Liege 0-3
PAOK Salonic - Qarabag 0-1 
Schalke - Krasnodar 2-0 
Southampton - Inter Milano 2-1 
Sparta Praga - Hapoel Beer Sheva 2-0 
Villarreal - Osmanlispor 1-2 
FC Zurich - Steaua 0-0