Sportivii noştri au avut o prestaţie merituoasă, fiind la un pas de a-şi adjudeca mult râvnitele medalii. Serghei Uscov care a evoluat în categoria de greutate de până la 59 de kilograme s-a clasat pe poziţia a V-a dintre cei 62 de participanţi. Mai întâi taekwondistul moldovean l-a învins, fără drept de apel, pe croatul Martin Potac, scor 13-0. În următoarea sa partidă, Serghei Uscov s-a impus într-o manieră categorică, cu 9-3, în faţa lui Sal Luigi Estrada, Filipine. Apoi, a urmat o confruntare destul de strânsă cu egipteanul Mohamed Farag, meci în care sportivul nostru a ieşit învingător: 10-9. În faza sferturilor de finală, Serghei Uscov a dat piept cu Omar Larehal, Maroc. La încheierea timpului regulamentar, tabela electronică oglindea starea de echilibru în această confruntare, 5-5. Soarta meciului urma să o decidă primul procedeu reuşit de una dintre părţi. Mai norocos s-a dovedit a fi marocanul care şi-a adjudecat punctul de aur, scor final 6-5.

Un parcurs similar la aceste competiţii a avut şi celălalt reprezentat al Republicii Moldova, Alexandru Lupu, care a evoluat în categoria de 78 de kg (38 de participanţi). În prima partidă, taekwondistul moldovean l-a surclasat pe croatul Luka Perajica, cu 3-1. Apoi compatriotul a făcut „instrucţiune” cu David Šimek, administrându-i sportivului din Cehia un sec 7-0. În sferturi, Alexandru Lupu într-o luptă strânsă a cedat la limită, scor 3-4, în faţa coreeanului Chin Ho Hyun.

Astfel, Serghei Uscov şi Alexandru Lupu, antrenaţi de Mircea Beţian şi Iuri Lesovoi, s-au situat pe un prestigios loc V, fiecare în categoria de greutate în care a evoluat. Mircea Beţian, antrenorul lotului naţional, la încheierea turneului a menţionat că taekwondo-ul în R. Moldova este în ascensiune. „Evoluţia meritorie a tinerilor şi talentaţilor noştri sportivi la aceste întreceri prestigioase este încă o dovadă a faptului că suntem pe calea cea dreaptă, nivelul taekwondo-ul în republică aflându-se într-o continuă creştere”, a remarcat sursa citată.

Deplasarea delegaţiei moldoveneşti la Campionatul Mondial din Canada a fost asigurată de Federaţia de Taekwondo WTF din Republica Moldova şi de Ministerul Tineretului şi Sportului.