În ciuda efortului depus, pole-position şi victorie, Lewis Hamilton a ratat trofeul pentru doar 5 puncte. Rosberg a aplicat o strategie de conservare şi a stat în permanenţă cu ochii pe adversarul său.

Primul incident s-a petrecut după start, când Max Verstappen si Nico Hulkenberg s-au lovit în chiar primul viraj. Cu toate astea, amândoi au punctat. În ultima cursă de Formula 1 din carieră, Jenson Button a abandonat în turul 12, cu suspensia dreapta faţă ruptă. Felipe Massa, aflat şi el la final de carieră, a încheiat pe locul 9, în zona punctelor.

Pe finalul Grand Prix-ului, Hamilton şi Rosberg au fost prinşi din urmă de Sebastian Vettel, însă pilotul Ferrari nu a riscat şi a preferat să încheie pe ultima treptă a podiumului. Nico Rosberg a devenit campion la 34 de ani distanţă de la momentul în care tatal sau, Keke, se impunea in Formula 1. Astfel, cuplul Rosberg este doar al doilea din istorie care a reuşit aşa ceva, dupa Graham si Damon Hill.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine germanul Nico Hulkenberg, mexicanul Sergio Perez (ambii Force India), brazilianul Felipe Massa (Williams) şi spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Honda).

În plus, a fost pentru prima dată din 1950 când Mercedes a câştigat trofeul cu un pilot german. Următorul sezon va incepe în Australia, în weekend-ul 24-26 martie.