Selmet Şukur a fost iniţial trecut în custodia poliţiei pe 12 august, alături de alte personalităţi sau rude ale acestora, care au fost acuzate de complicitate cu rebelii care au încercat lovitura de stat.

După ce a fost arestat, tatăl lui Hakan Şukur a ajuns la spital, din cauza tratamentului primit în închisoare. Acesta, în timp ce a fost încarcerat, a pierdut 40 kg.

În fapt, arestarea lui Selmet Şukur ar fi avut loc doar pentru a-l determina pe fostul fotbalist să se predea, întrucât, pe numele lui Hakan Şukur, fusese emis un mandat de arestare, el fiind un apropiat al clericului Fethullah Gulen, cel considerat de regimul Erdogan drept ”creierul” tentativei de lovitură de stat din vară.

Din cauza legăturilor sale cu Gulen, fostul atacant al lui Galatasaray, Inter, Parma şi Blackburn a fost acuzat că face parte dintr-o ”grupare teroristă armată”.

Înaintea loviturii de stat eşuate, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Turciei, a fost acuzat, la începutul anului, că l-a insultat pe Twitter pe preşedintele Erdogan.

Fost membru al Parlamentului Turciei, Hakan Şukur locuieşte în acest moment în Statele Unite, acolo unde trăieşte, în exil, şi Fethullah Gulen.

Fostul coechipier al lui Hagi şi Gică Popescu de la Galatasaray nu este singurul care a avut sau are probleme cu autorităţile din Turcia, după evenimentul din vară. Staff-ul echipei naţionale a fost anchetat pentru a vedea dacă vreunul dintre membri are legătură cu clericul Gulen, iar baschetbalistul Enes Kanter de la Oklahoma City Thunder a fost renegat public de către familia sa din Turcia, întrucât îl susţine pe fostul imam.