"Mă simt norocos pentru că am trăit atât de multe momente minunate de-a lungul anilor. Am avut o carieră incredibilă şi sunt recunoscător pentru fiecare clipă trăită la Liverpool, la naţionala Angliei şi la LA Galaxy", a afirmat Gerrard, potrivit BBC.

În vârstă de 36 de ani, Stevie G a jucat 690 de meciuri oficiale pentru Liverpool şi a câştigat 11 trofee, în perioada 1998-2015. Până în vara anului 2016, Gerrard a mai evoluat pentru echipa LA Galaxy, din liga nord-americană de fotbal (MLS).

Gerrard ocupă locul 4 în topul celor mai selecţionaţi jucători la naţionala Angliei, cu 114 meciuri. Mijlocaşul a participat cu naţionala sa la şase turnee finale de Campionat Mondial şi European, iar la trei dintre ele a fost căpitan de echipă.

Săptămâna trecută Stevie G a primit o ofertă de a antrena pe MK Dons, dar declaraţiile date indicau faptul că vrea să continue cariera de fotbalist. De altfel, el a avut o ofertă tentantă de la Celtic, club antrenat de fostul antrenor de la Liverpool, Brendan Rodgers. După ce a cântărit bine, Gerrard a decis că "agăţarea ghetelor în cui" e varianta cea mai bună, dar nu se va implica deocamdată în antrenorat.

Cel mai probabil el va accepta un post în conducerea lui Liverpool, Klopp făcându-i public o ofertă în acest sens. După o pauză de 26 de ani, "cormoranii" au în această stagiune şansa unui titlu istoric, iar toţi sunt de părere că ar fi mare păcat ca cel mai emblematic jucător din istoria grupării de pe Anfield să nu ia parte cumva la această posibilă mare izbândă.