Cupa României a ajuns la faza optimilor, iar după ce Dacia Unirea Brăila a reuşit surpriza 16-imilor, eliminând-o pe Concordia Chiajna, cu scorul de 1-0, va juca acum cu CS U Craiova. Pentru confruntarea de pe 13 decembrie, Consiliul de Administraţie al brăilenilor ia în calcul aducerea şi montarea unei instalaţii mobile de nocturnă.

Dacia Unirea Brăila, care a preluat statutul de favorită după ce a eliminat-o pe Concordia Chiajna graţie reuşitei lui Cosmin Neagu, o va întâlni în optimi pe CS U Craiova. Pentru o astfel de întâlnire, Valentin Avramescu, preşedintele Consiliului de Administraţie ACS Dacia Unirea Brăila, vrea să aducă şi să monteze o instalaţie mobilă de nocturnă. Oltenii au trecut la limită de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 1-0.
Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Meciurile din optimile de finală ale Cupei României
Gaz Metan Mediaş - Dinamo
FC Voluntari - ASA Tg. Mureş 
Luceafărul Oradea - Astra
CS Mioveni - Steaua
Dacia Unirea Brăila - CS Universitatea Craiova 
CS Afumaţi - ACS Poli Timişoara
Pandurii - Viitorul
CFR Cluj - CSM Poli Iaşi 

Conform art.30.9 din ROAF, în caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Sferturile de finală sunt programate la 29 martie 2017, semifinale (tur) la 26 aprilie, returul pe 17 mai, iar finala în 27 mai.