Scopul desfăşurării competiţiei, organizată de Clubul Sporter, care va îmbina toate elementele din Workout în afară de cele de gimnastică, este promovarea exerciţiului fizic şi propagarea modului sănătos de viaţă. Participanţii vor fi distribuiţi în funcţie de categoria lor de vârstă:

- băieţi până la 15 ani
- băieţi după 16 ani.

În competiţia de Freestyle vor fi 3 nominalizări : Locul I , Locul II , Locul III.

De asemenea, evenimentul va fi clasificat în două categorii în funcţie de probe: ridicări la bară cu 16 kg, şi flotări la paralele cu 16 kg. 

Pentru a afla rezultatul/câştigătorul se va ţine cont de numărul flotări efectuate. În competiţia de Forţă va fi doar locul I pentru fiecare categorie în parte.

Street Workout este o activitate sportivă, care îmbină diverse discipline sportive, incluzând exerciţii din gimnastică, atletică, tracţiuni la bară şi diverse elemente de parkour. Acest genul de sport are menirea să înlocuiască sălile de sport cu străzile, aparatele de forţă cu copacii de pe marginea drumului ori cu gardurile metalice.

Scopul activităţii ţine de formarea unei echipe de băieţi puternici şi talentaţi care să promoveze exerciţiul fizic şi modul sănătos de viaţă în Republica Moldova; menţinerea unei bune condiţii fizice; obţinerea unei mare grad de încredere şi respect faţă de cei care practică sportul precum şi integrarea întru-un grup de oameni sănătoşi. În calitate de scop secundar, echipa depune un mare efort în promovarea exerciţiului fizic, şi propagarea modului sănătos de viaţă.

Echipa s-a înfiinţat la finele anului 2012, cu denumirea de "Workout Chişinău", care în perioada cea mai apropiată va deveni o organizaţie obştească cu denumirea completă: AO” Street Workout Moldova” şi care îşi va desfăşura activitatea potrivit statutului şi actelor legislative în vigoare. Este formată din băieţi cu stiluri de Workout diferite.

Membrii echipei deţin locuri de frunte la concursuri internaţionale şi naţionale, cum ar fi: • locul 1 şi 2 la concursul naţional de Street Workout în Republica Moldova; • locul 3 la concurs municipal de Workout; • locul 1 la concurs municipal de Street-Lifting şi stabilirea recordului la tracţiuni într-o mâna la festivalul internaţional din Dnepropetrovsk, Ucraina; • participarea la finala show-ului “Românii au Talent”, fiind din strat apreciaţi pentru originalitate şi măiestria de a transforma barele de bătut covoare din faţa blocului în instrumente de show.