– Eugen, cum te simţi după trauma suferită?
– Acum cu siguranţă mă simt mult mai bine. La începutul săptămânii am revenit la antrenamentele cu întreaga echipă. Sper că m-am recuperat definitiv şi o să pot să mă pregătesc pentru meciul cu „Himki” – acum aceasta este cea mai mare dorinţa a mea.

– Cum e să urmăreşti meciurile echipei tale din tribună? Ai dorinţa de a fi pe teren?
– Este o situaţie foarte neconfortabilă, când echipa ta joacă, iar tu stai în tribună şi nu poţi face nimic pentru a le veni în ajutor. Eu cred că e emoţiile sunt mai mari atunci când stai în tribune, decât atunci când tu joci pe teren. Când eşti pe teren eşti în totalitate concentrat pe joc – atunci sunt cu totul alte emoţii.

– Echipa „Sibir” a ajuns într-o situaţie mai dificilă. Situaţia din clasament nu este motiv de invidie, în plus se adaugă traumele şi descalificarea jucătorilor. Care este atmosfera în echipă?
– Sunt de acord că la moment nu suntem poziţionaţi într-un loc confortabil al clasamentului, acest lucru pentru noi este foarte neplăcut. S-au adunat toate deodată – şi traumele, şi descalificarea jucătorilor. Dar totuşi în această situaţie noi nu avem dreptul de a căuta justificări. Nici nu ne gândim să renunţăm. Noi suntem obligaţi să îndreptăm situaţia şi acum doar la acest lucru ne gândim! Contează acum să ne demonstrăm nouă, că suntem nişte jucători buni, şi că dăm dovadă de caracter. Fiecare fotbalist acum trebuie să demonstreze în fiecare meci că merită să joace pentru „Sibir” şi atunci noi totul vom reuşi!

– La meciuri tot mai des vin jucători tineri, care nu demult evoluau pentru echipa „FC Sibir – 2”. Cum se descurcă ei cu tensiunea şi responsabilităţile?
– Eu cred că perioada de adaptare pentru jucătorii tineri a trecut, ei cresc cu fiecare meci jucat, acumulează experienţă, care trebuie să le ofere încredere în propriile puteri – acest lucru este foarte important. Acum jucătorii tineri au o şansă ideală pentru a demonstra ce pot şi pentru a se implica maxim în fiecare meci, în fiecare etapă, în fiecare luptă pentru balon, trebuie să-şi dea toate puterile pe teren. Doar aşa ei vor putea progresa şi creşte. Astfel de şanse nu se oferă prea des în cariera unui fotbalist. Acum este important ca băieţii singuri să sesizeze importanţa acestei şanse şi să o exploateze la maxim, aici şi acum. Dacă ei vor acţiona corect, eu cred că ei o să crească nişte fotbalişti bune – pentru acest lucru au la moment toate calităţile!