Până la succesul de la Vaduz, squadra azzurra mai câştigase o singură dată la patru goluri diferenţă pe teren străin, în 1990, când de asemenea s-a impus cu 4-0, în faţa Ciprului.

Deşi a ratat şansa de bifa un record din punct de vedere al rezultatului, formaţia lui Giampiero Ventura a reuşit o performanţă în premieră - a înscris de patru ori în prima repriză a unui meci oficial disputat în deplasare.

Andrea Belotti, de două ori, Ciro Immobile şi Antonio Candreva au punctat pentru cvadrupla campioană mondială înainte de pauză, rezolvând practic problema învingătoarei din primele 45 de minute.

De aproape trei decenii, din ianuarie 1987, nu se mai întâmplase ca Italia să înscrie patru goluri în prima parte a unei partide oficiale. În urmă cu 29 de ani, victima a fost Malta, iar azzurri jucau pe teren propriu

În acelaşi timp, meciul de la Vaduz a confirmat că Belotti şi Immobile formează tandemul ofensiv cel mai potrivit pentru naţionala lui Ventura. Cei doi au marcat şase dintre ultimele şapte goluri ale Italiei în actuala campanie de calificare.