România nu a început deloc bine partida cu Polonia de pe Arena Naţională. Oaspeţii au avut primul şut pe poartă, apoi defensiva tricolorilor a cedat. Grosicki l-a depăşit cu uşurinţă pe Dragoş Grigore. Căpitanul României a greşit şi la următoarea fază periculoasă a Poloniei, dar pericolul a fost îndepărtat.

Singura ocazie a tricolorilor a venit după o fază fixă. Stanciu a executat, iar Chiricheş nu a reuşit să finalizeze.

La finalul primei reprize fanii români au aruncat torţe în teren, insa jocul a continuat.

Lewandowski putea să majoreze avantajul Poloniei la începutul reprizei a doua, apoi atacantul lui Bayern a căzut secerat în propriul careu, după ce o petardă a explodat lângă el. Meciul a fost întrerupt patru minute.


Introdus la pauză, Florin Andone a avut singura ocazie a tricolorilor. Peste cateva zeci de secunde, românii au cerut penalty la o faza care l-a avut in prim plan tot pe Andone, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Lewandowski a marcat pentru 2-0 în minutul 83, dupa o faza asemanatoare cu cea a primului gol. Spre final, Dragos Grigore l-a faultat în careu pe atacantul lui Bayern, care a şi transformat lovitura de la 11 metri. Lewandowski a devenit golgheterul din preliminarii, cu şapte reuşite în patru etape.

S-a terminat 0-3, cea mai drastică înfrângere a tricolorilor de la 1-4 cu Olanda în 2012. Înainte de finalul meciului, majoritatea spectatorilor au părăsit tribunele Arenei Naţionale.

Marţi, România joacă un amical cu gazda Mondialului la care mai avem sanse tot mai mici de calificare. Tricolorii merg la Groznîi pentru meciul cu Rusia.