Real Madrid, Barcelona şi Manchester United sunt pe podium, fiind cluburile care dau cei mai mulţi fotbalişti în primele cinci campionate din Europa (Spania, Germania, Anglia, Italia, Franţa).

Real Madrid are nu mai puţin de 41 de jucători crescuţi la propria academie în această statistică, 7 dintre aceştia jucând acum la echipa mare, printre ei aflându-se Alvaro Morata, Dani Carvajal, Nacho sau Asensio. La Masia, academia celebră a Barcelonei, care i-a dat de-a lungul timpului pe Messi, Iniesta sau Busquets, vine cu 37 de fotbalişti care joacă acum în diviziile de top din Europa. United completează podiumul cu 34 de fotbalişti, nume precum Rashford, Lingard, Welbeck, O'Shea sau chiar Pique fiind crescute în curtea "diavolilor".

Echipele din Franţa se prezintă excelent în acest clasament, nu mai puţin de 9 grupări din Ligue 1 prinzând topul primelor 20 de echipe, devansând Bayern München, care se situează abia pe locul 20, fiind singura echipă din Bundesliga care prinde acest top. Athletic Bilbao şi Real Sociedad ies în evidenţă prin numărul de fotbalişti care au rămas loiali echipelor care i-au crescut, bascii având 17, iar Sociedad 16 jucători care joacă pentru echipa mare a celor două grupări din La Liga.

Italienii, la fel precum nemţii, stau prost la acest capitol, doar AS Roma (locul 8, cu 24 de fotbalişti), respectiv AC Milan (locul 16, cu 19 jucători) fiind în primele 20 de echipe.

Granzii Europei sunt devansate de Ajax Amsterdam, Partizan Belgrad, Dinamo Zagreb şi Sporting Lisabona într-un alt clasament întocmit de CIES, care vizează toate campionatele din Europa.

"Lăncierii" sunt fruntaşi cu 72 de fotbalişti crescuţi la Amsterdam şi răspândiţi la diverse cluburi, fiind urmaţi de sârbii de la Partizan cu 61 de jucători. Croaţii completează podiumul cu 55 de "absolvenţi" ai propriei academii.