Pentru a păstra şanse reale în lupta pentru calificare, tricolorii trebuie să obţină minimum patru puncte din ”dubla” cu Armenia şi cu Kazahstan. Al doilea meci se va disputa marţi, 11 octombrie, tot de la ora 19:00, dar pe ”Astana Arena”.

Revenind la meciul din seara aceasta, Christoph Daum se află într-o situaţie ingrată, din cauza accidentărilor. Astfel, după Chiricheş (accidentat la acţiunea cu Muntenegru), Filip şi Latovlevici au devenit şi ei în această săptămână indisponibili. Dar veştile proaste nu s-au oprit aici, pentru că la şedinţa de pregătire de vineri şi Alex Maxim s-a accidentat.

Această pierdere este una foarte importantă, în condiţiile în care selecţionerul german a lucrat toată săptămâna cu gândul că mijlocaşul lui Stuttgart va fi titular. Asta în ciuda faptului că sportivul a acuzat mici probleme încă de la venirea la lot.

Rămas fără Maxim, Daum s-a văzut nevoit să improvizeze, astfel că la antrenamentul oficial Răzvan Marin a fost trimis în formula exersată. Acesta ar putea fi titular în premieră la Erevan.

Flancul stâng va fi asigurat, după ce a exersat selecţionerul, de căpitanul Stelei, Toşca, în timp ce singura necunoscută pare a fi cea legată de atacant. Alibec şi Florin Andone au fost folosiţi alternativ, decizia finală în privinţa titularului urmând a fi luată cel mai probabil la şedinţa tehnică dinaintea partidei.