În 2015, când italianul ocupa poziţia de secretar general al UEFA, Federaţia Slovenă de Fotbal a primit un împrumut de 4 milioane de euro din partea UEFA. Şi mai grav este că 3,6 milioane de euro au fost folosiţi pentru achiziţionarea de acţiuni în cadrul unei case de pariuri.

Împrumutul a fost aprobat şi semnat de preşedintele de atunci, Michel Platini, de secretarul general Gianni Infantino şi de vicepreşedintele Marios Lefkaritis. La momentul înţelegerii, noul preşedinte al UEFA, Aleksander Ceferin, era preşedintele federaţiei Slovene de Fotbal.

Ceferin a negat sprijinul primit din partea lui Infantino în cadrul campaniei pentru şefia UEFA: "Îl cunosc pe Gianni Infantino de când eram preşedintele Federaţiei Slovene de Fotbal în 2011. A fost un bun secretar general al UEFA, toate celelalte îngrijorări în ceea ce priveşte alegerile de astăzi sunt o simplă născocire a presei."

Gianni Infantino a fost ales preşedinte al FIFA în luna februarie a acestui an, după un mandat de aproape 7 ani în funcţia de secretar general al organizaţiei.